Nak copy boleh tolong bagi credit sikit

Video : lelaki india tu yang kurang ajar! pekerja klinik dedahkan perkara sebenar

Sebagai seorang pekerja kita harus menjalankan tanggungjawab secara jujur dan amanah serta profesional namun adakala semua itu tidak berlaku hingga mengundang kemarahan orang awam.

isu pekerja klinik dan hospital yang biadap bukanlah kali pertama berlaku malah sering berlaku. namun kita tidak boleh mendengar daripada satu pihak sahaja. Seharusnya kita perlu mendengar kedua-dua belah pihak

terbaru seorang pemilik facebook bernama jaya paul telah kongsikan video seorang pembantu wanita pekerja klinik yang biadap berikut antara perkongsian beliau

Saya tercedera jari n pergi klinik wong di air putih kuantan pada jam 6.50pm tadi. jari saya amat sakit tapi pekerja tu buat lawak, saya pun keluar dr klinik, saya x puas hati n balik ke klinik tersebut dan membuat rakaman menyuruh dia gelak lah sekrg,

tapi mereka mula lah menyorok muka Dan salah seorg pekerja dari klinik tersebut, percakapannya mmg kurang ajar, marah org gunakan perkataan BODOH, ni ke cara layan pesakit? Saya turut muat turun video tersebut, sila tlg viral kan. Mcm ni ke staff klinik wong?

klinik wong

No photo description available.

netizen kongsikan jari yang berdarah

Image may contain: one or more people and closeup

Image may contain: one or more people

mangsa buat laporan polis

No photo description available.

pekerja klinik wong dedahkan pekara sebenar

Faraa Raraa Kami dari staff klinik wong ingin betulkan apa yang berlaku tidak seperti yang diviralkan oleh Jaya Paul .

Beliau telah ke klinik kami pada pukul 6.45 waktu utk register patient sahaja . Kerana doktor akan masuk on duty pukul 7.00 dan pintu bilik operasi akan dikunci sehingga doktor tiba . Jadi kami tidak dapat berbuat apa-apa sehingga doktor tiba .

Lagi pulak ketika isteri beliau register untuk pihak encik jaya , isteri beliau tidak ada bagitahu apa-apa tentang luka dijari suami nya.

Isteri beliau tiba dahulu untuk register , sebelum encik jaya masuk ke dlm klinik. Kami memagn mengakui telah berborak kecik tetapi tidak smpai tahap ketawa menganggu pesakit , lagipun ketika itu cuma encik jaya pesakit yang register kerana klinik baru dibuka .

Ketika salah seorang staff klinik kami register nama beliau , tertiba beliau menjerit marah-marah kerana tidak boleh bercakap ketika beliau ade , sebab beliau tengah sakit . Kami cuba membantu beliau ketika itu baru perasan beliau mengalami luka kecil dijari tetapi kami hanya suruh beliau bersabar sebab pihak staff tidak dapat buat apa-apa procedure dressing memandangkan bilik dikunci sehingga doktor tiba. Beliau naik angin dan mengamuk tiba tiba merakam .

Isteri beliau juga ada menenangkan beliay kerana menyuruh hormat kepada orang berpuasa tetapi beliau tetap marah-marah . Kami tidak tahu apa masalah beliau sampai staff bercakap pun tidak boleh .

Tiada gelak ketawa seperti yang beliau nyatakan . Pihak kami menyakini salah seorang staff kami bertindak kasar atas sebab tekanan emosi dengan kelakuan jaya paul tersebut . Disini kami ingin menegaskan jika encik jaya paul tidak memadam video dan membersihkan nama klinik wong .

Pihak kami akan mengambil tindakan undang undang kerana telah merakam tanpa kebenaran dan anta menghasut (boleh menjatuhkan imej klinik wong dan staff klinik wong) . Jika pihak jaya paul tidak berpuas hati . Sila berjumpe dengan pihak klinik dan doktor klinik wong

Please follow and like us:
error0

Reply